fbpx

Workshop

Mijn grens ligt hier!

voor liefdevol jouw grenzen voelen en respecteren

We weten dat we goed voor onszelf moeten zorgen maar hoe doe je dit? Elke keer weer neem je je voor om tijd voor jezelf te nemen en voordat je het weet ben je weer voor iedereen druk in de weer en vergeet je jezelf. Pas als je geirriteerd bent om niks of boos wordt als het niet gaat zoals je wilt denk je, wanneer had ik voor het laatst wat voor mezelf gedaan?

Er is geen grotere vijand voor jou dan jijzelf – Rumi –

We geven graag de ander de schuld en denken vaak dat de ander over onze grenzen heen gaat. Maar heb jij je grens aangegeven naar de ander? Of heb je gezegd, ja dat doe ik wel even? En ben je eigenlijk zelf degene die over jouw grens is gegaan?

In de workshop Mijn grens ligt hier! ga je jouw grenzen onderzoeken door middel van dans om bewust te worden van de grenzen die jouw lichaam jouw aangeeft.
Hoe voelt stress voor jou?
Hoe voelt ontspanning voor jou?
Hoe voelt plezier voor jou?

Daarnaast maak jij een persoonlijk stappenplan zodat je er aan herinnerd blijft om tijd voor jezelf te blijven maken.

Zodat, wanneer je weer druk in de weer bent met van alles en nog wat in je dagelijkse leven, je bewust keuzes kunt maken zodat je goed voor jezelf blijft zorgen.

NEE zeggen tegen de ander is JA zeggen tegen jezelf!

Deze workshop is voor jou als:
– je er klaar mee bent dat je telkens over je eigen grenzen gaat.
– je jouw grenzen aangeven moeilijk vindt.
– je weer in verbinding wilt komen met jouw lijf.
– je wilt oefenen met grenzen voelen en aangeven.
– je houdt van in beweging komen en dansen.

Jouw grens aangeven is bevrijdend!

We hebben van jongs af aan geleerd om onze emoties te onderdrukken. Waardoor we het wegstoppen van onze emoties als de normaalste zaak van de wereld zijn gaan zien en we onze eigen grenzen niet meer respecteren. Door het onderdrukken van onze emoties onderdrukken we onze eigen grenzen.

Het onderdrukken en wegstoppen van emoties geeft stress. Wanneer jij langdurige stress hebt, kan dit verschillende klachten geven. 
Bijvoorbeeld: 

  • Stijve nek / schouders.
  • Hoofdpijn.
  • Concentratieproblemen.
  • Slecht slapen.

Het is daarom belangrijk om jouw emoties en stress te uiten op het moment dat je ze voelt.
Dat je jouw grenzen voelt en daarnaar handelt. Dat je je niet laat meeslepen door de sociale druk om je heen of dat je jouw emoties wegslikt omdat een ander er niet tegen kan.

Waar ligt jouw grens?

Wat levert het jou op?
– je weet weer wat jouw grenzen zijn.
– je hebt respect voor jouw grenzen en neemt ze serieus.
– je herkent op tijd wanneer je tegen jouw grenzen aanloopt. 
– en je kunt hier gelijk bewust een keuze in maken.
– je komt weer in verbinding met jouw emoties en gevoelens.

Informatie over de workshop:

Dit is een actieve workshop met veel oefeningen, beweging en dans. 
Muziek, dans en beweging kunnen emoties oproepen. Wanneer je deze emoties toelaat helpen ze je met het loslaten van stress. Door de emotie in beweging te brengen laat je de stress in je lijf los.
De bewegingen en dansen die we doen zijn gebaseerd op Biodanza. Tijdens het dansen kom je allerlei emoties en gevoelens tegen die je in het dagelijks leven ook tegen kunt komen. Zie de workshop als een speeltuin; een veilige omgeving waarin je kunt oefenen totdat je er klaar voor bent om het in de echte wereld toe te passen.

Jouw investering is 55 euro.
Je deelname is definitief als je betaald hebt.

Thee, water en snacks zijn aanwezig.
Trek makkelijk zittende kleding (in laagjes) aan.
Neem lekkere warme sokken of slofjes mee om aan te trekken. 

Na de workshop is het fijn om het een paar uur rustig aan te doen en te ontspannen.

De workshop wordt gegeven in Het Element, zilverschoonplein 18 Zaandam. 
Het Element is goed bereikbaar met OV en auto. Er is rondom voldoende gratis parkeergelegenheid.

Hieronder kun je jouw plek boeken voor de workshop:

Als vervolg op de bovenstaande workshops wordt er in maart 2023 de training Mijn grens ligt hier! gegeven. Tijdens deze training van vier dagen gaan we naast onze grenzen ook onze verlangens onderzoeken. De training kan een verdieping zijn op de workshop. Klik hier voor meer informatie over de training.

Wat heeft mijn grenzen aangeven mij gebracht:

Als klein kind was dansen en zingen een uitlaatklep voor mij. Totdat mijn moeder ziek werd. Vanaf dat moment werden mijn babyzusje en ik door de weeks opgevoed door een gezinsverzorgster en werd rust de belangrijkste van de 3 r’s in huis. Hoe vaak ik niet ssstt, mama slaapt! heb gehoord om daarna te gaan spelen in stilte.

Ik paste me aan om zo stil mogelijk te zijn, stopte mijn emoties weg, luisterde niet meer naar de signalen van mijn lijf en de grenzen die het aangaf. Ik vroeg geen aandacht meer. Wat resulteerde dat ik een grijze muis werd, of volgens sommigen een ijskoningin.

 

Mijn naam is Sabine Pols en na mijn eerste Biodanzales in 2011 ben ik me bewust geworden hoeveel emoties ik heb weggeslikt en vastgezet in mijn lijf in de loop van de jaren. Ik vind het daarom het mijn taak om jou bewust te maken van welke effecten het wegstoppen van emoties heeft op jouw lijf, hoe je emoties kunt omarmen en kunt uiten.

Na die eerste dansles kon ik langzaamaan weer luisteren naar de signalen van mijn lijf. Om vervolgens met vallen en opstaan (en meerdere burn-outs) mijn grenzen aan te gaan geven, naar mezelf en naar anderen. Sommige mensen verwijten me koninginnen- of divagedrag, want ik geef nu aan wanneer ik iets wel of niet wil. Ik gedraag me niet meer sociaal wenselijk, ik ben mezelf.

In de Moeiteloos Liefhebben Academie heb ik mijn kennis vanuit holistisch coachen gecombineerd met mijn jarenlange ervaring met met expressieve dans. Ik ben is sinds 2018 effortless coach en geef sinds 2016 onder supervisie Biodanza.