fbpx

Training

Mijn grens ligt hier!

We weten dat we goed voor onszelf moeten zorgen maar hoe doe je dit? Elke keer weer neem je je voor om tijd voor jezelf te nemen en voordat je het weet ben je weer voor iedereen druk in de weer en vergeet je jezelf. Pas als je geirriteerd bent om niks of boos wordt als het niet gaat zoals je wilt denk je, wanneer had ik voor het laatst wat voor mezelf gedaan?

Tijdens deze training van vier dagen, verspreid over vier weken, krijg je handvatten om bewust je eigen keuzes te gaan maken. Tussen de trainingsdagen door heb je voldoende de ruimte om het geleerde direct in de praktijk te brengen. 

Jouw grens aangeven is bevrijdend!

We geven graag de ander de schuld en denken vaak dat de ander over onze grenzen heen gaat. Maar heb jij je grens aangegeven naar de ander? Of heb je gezegd, ja dat doe ik wel even? En ben je eigenlijk zelf degene die over jouw grens is gegaan?

In de training Mijn grens ligt hier! ga je kijken naar wat jij belangrijk vind in jouw leven. Je gaat jouw verlangens en jouw grenzen onderzoeken. Je gaat actief aan de slag met het onderzoeken van jouw overtuigingen en patronen die je niet meer helpen, om deze overtuigingen en patronen vervolgens te veranderen en om te zetten naar bewuste keuzes. Dit alles doen we door middel van oefeningen en dans om bewust te worden van de grenzen die jouw lichaam jouw aangeeft.

Hoe voelt stress voor jou?
Hoe voelt ontspanning voor jou?
Hoe voelt plezier voor jou?

Gedurende de vier weken creeer je een persoonlijke stappenplan die je  helpt om jouw grenzen serieus te nemen en ze op een positieve manier te bewaken. Zodat jij jezelf kunt zijn en energie blijft hebben voor de dingen die voor jou belangrijk zijn. 

Nee zeggen tegen de ander is JA zeggen tegen jezelf!

Deze training is voor jou als:
– je er klaar mee bent dat je elke keer over je eigen grenzen gaat.
– je het moeitelijk vind om jouw grenzen aan te geven aan anderen.
– je denkt dat je nou eenmaal zo bent en je niet kunt veranderen.
– op zoek wilt naar wat jou tegen houdt waarom je geen liefde kunt ontvangen.
– je weer in verbinding wilt komen met je lijf.
– je wilt oefenen met grenzen aangeven.
– je  houdt van dansen.

Het uiten van jouw emoties lucht op!

We hebben van jongs af aan geleerd om onze emoties te onderdrukken. Waardoor we het wegstoppen van emoties als de normaalste zaak van de wereld zijn gaan zien. Door het onderdrukken van onze emoties onderdrukken we onze eigen grenzen.

Het onderdrukken en wegstoppen van emoties geeft stress. Wanneer jij langdurige stress hebt, kan dit verschillende klachten geven. 
Bijvoorbeeld: 

  • Stijve nek / schouders.
  • Hoofdpijn.
  • Concentratieproblemen.
  • Slecht slapen.

Het is daarom belangrijk om jouw emoties en stress te uiten op het moment dat je ze voelt.
Dat je jouw grenzen voelt en daarnaar handelt. Dat je je niet laat meeslepen door de sociale druk om je heen of dat je jouw emoties wegslikt omdat een ander er niet tegen kan.

Stop met pleasen!

Wat levert het jou op?
– meer zelfvertrouwen.
– weer van jezelf houden.
– je hebt weer respect voor jouw grenzen en neemt ze serieus.
–  je komt weer in verbinding met jouw emoties en gevoelens.
– je herkent op tijd wanneer je tegen jouw grenzen aanloopt en kunt direct ingrijpen door bewust een keuze te maken.
– je kunt jouw emoties uiten als je ze voelt, waardoor je geen stress veroorzaken in je lijf.
– jezelf kunnen zijn en energie hebben voor de dingen die voor jou belangrijk zijn. 

 

Wat gaan we doen tijdens de training:
– Onderzoeken van jouw grenzen, waar loop jij tegen aan en wil je veranderen?
– Onderzoeken van jouw verlangens, wat zou jij het allerliefste willen?
– Onderzoeken van jouw overtuigingen en patronen die je niet meer helpen in het dagelijke leven.
– Jouw bevindingen over jezelf omzetten naar acties om het toe te passen in je dagelijkse leven.
– Een persoonlijk stappenplan maken die je  helpt om jouw grenzen serieus te nemen en ze op een positieve manier te bewaken. 
– Delen om van elkaar te leren.


Dit is een actieve training met veel oefeningen, beweging en dans. 
Muziek, dans en beweging kunnen emoties oproepen. Wanneer je deze emoties toelaat helpen ze je met het loslaten van stress. Door de emotie in beweging te brengen laat je de stress in je lijf los.
De bewegingen en dansen die we doen zijn gebaseerd op Biodanza. Tijdens het dansen kom je allerlei emoties en gevoelens tegen die je in het dagelijks leven ook tegen kunt komen. Zie de training als een speeltuin; een veilige omgeving waarin je kunt oefenen totdat je er klaar voor bent om het in de echte wereld toe te passen.

 

Informatie over de training:

Jouw investering is €599,-.
Je deelname is definitief als je betaald hebt.

Thee, water en snacks zijn aanwezig.
Lunch is inbegrepen.

Trek makkelijk zittende kleding (in laagjes) aan.
Neem lekkere warme sokken of slofjes mee om aan te trekken. 

Na de training is het fijn om het een paar uur rustig aan te doen en te ontspannen.

De training wordt gegeven in Het Element, zilverschoonplein 18 Zaandam. 
Het Element is goed bereikbaar met OV en auto. Er is rondom voldoende gratis parkeergelegenheid.

Hieronder kun je jouw plek boeken voor de training.
Wil je eerst weten of de training wat voor jou is? Meld je dan aan voor één van de workshops Mijn grens ligt hier!

Wie ben ik en wat heeft mijn grenzen aangeven mij gebracht:

Als klein kind was dansen en zingen een uitlaatklep voor mij. Totdat mijn moeder ziek werd. Vanaf dat moment werden mijn babyzusje en ik door de weeks opgevoed door een gezinsverzorgster en werd rust de belangrijkste van de 3 r’s in huis. Hoe vaak ik niet ssstt, mama slaapt! heb gehoord om daarna te gaan spelen in stilte.

Ik paste me aan om zo stil mogelijk te zijn, stopte mijn emoties weg, luisterde niet meer naar de signalen van mijn lijf en de grenzen die het aangaf. Ik vroeg geen aandacht meer. Wat resulteerde dat ik een grijze muis werd, of volgens sommigen een ijskoningin.

Mijn naam is Sabine Pols en na mijn eerste Biodanzales in 2011 ben ik me bewust geworden hoeveel emoties ik heb weggeslikt en vastgezet in mijn lijf in de loop van de jaren. Ik vind het daarom het mijn taak om jou bewust te maken van welke effecten het wegstoppen van emoties heeft op jouw lijf, hoe je emoties kunt omarmen en kunt uiten.

Na die eerste dansles kon ik langzaamaan weer luisteren naar de signalen van mijn lijf. Om vervolgens met vallen en opstaan (en meerdere burn-outs) mijn grenzen gaan te aangeven, naar mezelf en naar anderen. Sommige mensen verwijten me koninginnen- of divagedrag, want ik geef nu aan wanneer ik iets wel of niet wil. Ik gedraag me niet meer sociaal wenselijk, ik ben mezelf.

In de Moeiteloos Liefhebben Academie heb ik mijn kennis vanuit holistisch coachen gecombineerd met mijn jarenlange ervaring met met expressieve dans. Ik ben is sinds 2018 effortless coach en geef sinds 2016 onder supervisie Biodanza.

Meld je aan voor updates!

Voor informatie over hoe jij jezelf meer kan liefhebben.