fbpx

Heerlijk dansen!

Muziek raakt je.
Muziek beweegt je.
Beweging ontspant je.
Beweging brengt samen.
Samen brengt verbinding.
Samen geeft groei.

“Alleen ben je sneller, samen kom je verder.”

We dansen wekelijks op zondagochtend van 10:00-12:00 uur in Het Element Zaandam:
(de deur is open vanaf 9:45 uur).

Zie de agenda hieronder voor de volgende workshop. 

Een losse les kost €10,-.

Een strippenkaart voor 10 lessen kost €90,-.

Je kunt hieronder je plek reserveren en betalen.
Pinnen of contant betalen voor de les is ook mogelijk, stuur me dan wel een berichtje dat je komt (liefst via whats app 0655528752).

De workshop:

Muziek, dans en beweging kunnen emoties oproepen. Wanneer je deze emoties toelaat helpen ze je met het loslaten van stress. Door de emotie in beweging te brengen laat je de stress in je lijf los.

De bewegingen en dansen die we doen zijn Biodanza.

Het is een vrije en expressieve dans, waarin je danst hoe dat voor jou mogelijk is. Tijdens het dansen kom je alle emoties en gevoelens tegen die je in het dagelijks leven ook tegen kunt komen.

Als je normaal gesproken danst, ga je automatisch dansen zoals jij dat fijn vindt. Hierdoor blijf je veilig binnen jouw eigen lijntjes bewegen. Door de oefeningen wordt je uitgenodigd om andere bewegingen te maken. Anders om te gaan met de situatie. Een beweging te maken die misschien spannend voor je is, omdat het anders is dan je gewent bent. Buiten je comfortzone te gaan. Juist buiten je comfortzone is waar ‘the magic happens’, waar je nieuwe dingen leert en persoonlijk groeit.

Net als in het echte leven dansen we soms alleen, in tweetallen, kleine groepjes of met iedereen. Hierdoor oefen je veel mogelijke situaties in het dagelijkse leven door middel van dans. Zie de workshop als een speeltuin. Een veilige omgeving waarin je kunt oefenen totdat je er klaar voor bent om het in de echte wereld toe te passen.v

Sfeerimpressie

We dansen op veel verschillende soorten muziek. Ik heb een selectie gemaakt en in de playlist Dansen met Sabine gezet.  Kun je lekker luisteren! Of dansen!

 

De Orkaan (Zaanse online krant) heeft met ons meegedanst.  Het ervaringsverslag van Neeltje vind je hier: https://www.deorkaan.nl/uit-je-hoofd-in-je-lijf-neeltje-probeert-biodanza 

Wil jij ook magie ervaren, dans een keer mee!

Handig om te weten:

We dansen op blote voeten of slofjes.

Tijdens de workshop is het fijn om makkelijk zittende kleding (in laagjes) te dragen en je eigen waterflesje mee te nemen.

Na de workshop is er ruimte om samen een kop thee te drinken.

Na de workshop is het fijn om het een paar uur rustig aan te doen en te ontspannen.

“Sabine heeft voor mij een veilige omgeving en een veilig gevoel gecreëerd in de dansworkshop. Zodat ik weer voor mezelf kan gaan kiezen. Ik kom de volgende keer weer!”

Wat heeft Biodanza mij gebracht:

Mijn naam is Sabine Pols en ik sinds ik in aanraking ben gekomen met Biodanza wil ik dit delen met de wereld. Door Biodanza ben ik me bewust geworden hoeveel emoties ik heb weggeslikt en vastgezet in mijn lijf. Ik vind het daarom het mijn taak om jou bewust te maken van welke effecten het wegstoppen van emoties heeft op jouw lijf, hoe je emoties kunt omarmen en kunt uiten.

Als klein kind was dansen en zingen een uitlaatklep voor mij. Totdat mijn moeder ziek werd. Vanaf dat moment werden mijn babyzusje en ik door de weeks opgevoed door een gezinsverzorgster en werd rust de belangrijkste van de 3 r’s in huis. Hoe vaak ik niet ssstt, mama slaapt! heb gehoord om daarna te gaan spelen in stilte.

Ik paste me aan om zo stil mogelijk te zijn, stopte mijn emoties weg en vroeg geen aandacht. Wat resulteerde dat ik een grijze muis werd, of volgens sommigen een ijskoningin.

Om een beeld te scheppen:
Ik heb wat vergroeiingen in mijn rug en door het opkroppen van emoties en stress in mijn jonge kindertijd, is deze stress vast gaan zitten in mijn lijf als verkrampingen rond mijn rug en bekken. Dit resulteerde in een beenlengte verschil wat steeds groter werd. De orthopeed gaf aan dat ik er maar mee moest leren leven. Eerst was het beenlengteverschil op te lossen met inlegzooltjes en vervolgens door aanpassingen van mijn schoenen door de schoenmaker. Totdat er een tijd kwam dat ik mijn schoenen liet vermaken bij de orthopedische schoenmaker (max 1 paar per jaar) en er ook nog steunzolen bij kwamen.

Op blote voeten of slippers lopen kon ik niet. Zodra ik zonder aangepaste schoenen liep, liep ik ongelijk en kreeg ik het op mijn heupen. En ja dat is echt een ding en dat wil niemand! Tijdens de basisschool werd ik gepest omdat ik geen fancy nikes met klitteband had, maar degelijke hoge schoenen met veters, ook in de zomer.

In 2011 vond ik mijn passie dansen terug in Biodanza!

Dans, beweging en muziek heeft mijn leven voorgoed veranderd. Het heeft de stress in mijn lijf ontdooit zodat ik eindelijk weer kon ontspannen.

Jaren expressieve dans, het uiten van mijn emoties in beweging en het leren luisteren naar mijn lichaam, heeft de verkrampingen in mijn lijf ontspannen waarna de fysiotherapeut en manueel therapeut mijn bekken en rug hebben rechtgezet.

De aangepaste schoenen konden eindelijk de deur uit!

Hierdoor is er ruimte gekomen voor mezelf, om lief te zijn voor mezelf en mijn grenzen aan te geven. Waardoor ik nog meer kon ontspannen en ben gaan leven! Nu loop ik al weer jaren het liefst barefoot rond! 

Het is mijn missie om het voelen en uiten van emoties meer geaccepteerd te laten zijn in de samenleving. In mijn workshops en trainingen maak ik voor het voelen en uiten van deze emoties gebruik van muziek, beweging en dans.

Een emotie is tijdelijk en wanneer deze wordt geuit gaat het niet vastzitten in het lijf.

Sabine is verbonden aan de Biodanza school Amsterdam en geeft sinds 2016 onder supervisie les. Ze verwacht in 2023 af te studeren als Biodanza facilitator.